Social bookmarks

woensdag 13 augustus 2008

Wat zijn Wiki's?

Een wiki is een webpagina die direct aangepast kan worden door elke bezoeker. Een wiki is dus een soort document dat door iedereen ge-edit kan worden. Men kan online tekst wijzigen, links toevoegen en nieuwe pagina's aanmaken. Het verschil tussen een wiki en een blog is dat men op een blog als auteur een artikel zelf schrijft, terwijl op een wiki met meerdere mensen samengewerkt kan worden aan teksten.
Technisch gezien is een wiki niet echt vernieuwend. Voor het gezamenlijk werken aan documenten en teksten in een kantooromgeving is al jaren het Office-platform beschikbaar (Uitgebreid met toepassingen als Microsoft Sharepoint of IBM Lotus Notes). Wiki’s voegen daar een online dimensie aan toe en zijn bovendien kosteloos. De laatste jaren is de brug tussen wiki’s en Office-toepassingen nog kleiner geworden door de ontwikkeling van toepassingen als Google Docs. De toepassing maakt het -eveneens kosteloos- mogelijk om online, gezamenlijk in een beveiligde omgeving gezamenlijk aan een document te werken.




Meer op http://www.123management.nl/0/051_informatie/a510-informatie-15-informatieperspectief-web-2-0-wikis-wikipedia.html

Geen opmerkingen: