Social bookmarks

zondag 10 augustus 2008

De essentie van de nieuwe informatiesamenleving

Informatie, Internet en ICT. De ontwikkelingen in onze informatie-samenleving gaan razendsnel. Centraal staat daarbij het nieuwe Internet dat onder de naam Web 2.0 revolutionaire veranderingen doormaakt. Veranderingen in de manier waarop we met informatie omgaan, de manier waarop we met elkaar communiceren en samenwerken en, niet in de laatste plaats, veranderingen in de bedrijfsprocessen en bedrijfsmodellen waarmee ondernemingen wereldwijd kunnen opereren.

De drijvende kracht achter dit alles is de Informatie en Communicatietechnologie (ICT) die ervoor zorgt dat het Internet steeds eenvoudiger te bedienen wordt tegen steeds lagere kosten. Meer en meer toepassingen zijn zelfs gratis (‘open source’) en als gevolg van het mobiele breedband niet meer aan één vaste locatie gebonden.

Altijd en overal beschikbaar. In essentie is dit de kern van de nieuwe informatiesamenleving. Ubiquitous in internettaal. Altijd en overal de beschikking hebben over alle informatie, in tekst, beeld en geluid. Altijd en overal met iedereen kunnen communiceren én altijd en overal op een eenvoudige manier informatie kunnen bewerken en delen. Software wordt ‘anyware’, informatie omnipresent.

Geen opmerkingen: